Lääkinnälliset hoitosukat

Lääkinnällisten hoitosukkien käyttötarkoitus

Kevyet tukisukat eli lentosukat on tarkoitettu käytettäväksi terveissä ja terveenmallisissa jaloissa. Niiden tarkoituksena on ehkäistä tai vähentää alaraajojen turvotustaipumusta ja väsymistä sekä hoitaa lieviä laskimovaivoja ja estää tai hidastaa niiden pahenemista.

Tukisukat ovat henkilön mittojen mukaan valittuja lääkinnällisiä sukkia, joissa on asteittain aleneva, lihaspumppua hyödyntävä hoitopaine. Hoitosukkien käytön tavoitteena on parantaa alaraajojen laskimoveren paluuvirtausta, ehkäistä tai vähentää jo syntynyttä raajaturvotusta sekä edistää imunestevirtausta. Näin ollen lääkinnällisillä hoitosukilla voidaan halutessa korvata tukisidokset. Hoitosukkien vaikutus turvotuksen ja muun oireilun vähenemiseen on osoitettu useissa tutkimuksissa. Hoitosukkahoidon aloittamisesta on hyvä neuvotella ensin lääkärin kanssa, joka määrittelee lääkinnällisen hoitosukan hoitopaineluokan asiakkaan hoitotarpeen ja toimintakyvyn mukaan.

Lääkinnällisten hoitosukkien hankkiminen ja mittaaminen

Mikäli sinulla ei ole ollut aiemmin lääkinnällisiä hoitosukkia tai edellisestä mittauksesta on kulunut yli kuusi kuukautta, suosittelemme aluksi varaamaan ajan jalkojen mittaukseen oikeanlaisten sukkien valitsemiseksi. Joskus jalkojen turvotus laskee nopeastikin ja jo hankitut sukat voivat tuntua löysiltä. Myös silloin pitäisi tehdä uusi mittaus ja hankkia pienempää kokoa olevat sukat.

Alaraajojen mittasuhteissa (pituus sekä nilkan, pohkeen ja reiden ympärysmitat) on yksilöllistä vaihtelua, joten pelkän kengänkoon mukaan ostettujen sukkien hyöty saattaa olla vähäinen tai niistä voi aiheutua jopa haittaa. Mittojen mukaan hankittavat sukat ovat välttämättömät erityisesti riskiryhmiin kuuluville: diabetesta sairastaville, operaatioiden jälkitilojen hoidossa oleville, syöpää sairastaville, raskaana oleville, säärihaavasta tai suonikohjuista kärsiville, sydän- ja verenkiertoelinsairauksia sairastaville tai ylipainoisille.

Mittausaika (noin 30 min) on hyvä varata aamuksi, jotta alaraajoissa olisi mahdollisimman vähän turvotusta. Sen voi varata toimipisteeseemme ja tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä. Maksusitoumuksia ei valitettavasti voi käyttää kauttamme.

Tukisukan mittaus

Hyötyäksesi ääkinnällisistä hoitosukista, on niiden syytä olla täysin sopiva jaloillesi. Siksi on tärkeää suorittaa jalan ja sukan mittaus.

 • Tukisukan mittaus kestää 30 – 60min.
 • Sukan mittaus on syytä suorittaa aamulla, kun turvotus jaloissa on pienimmillään. Näin saadaan paras mittaustulos.
 • Mittaukseen on  varattava aika numerosta 050 411 2130 tai nettiajanvarauksen kautta.
 • Mittaukseen tultaessa on hyvä ottaa mukaan lääkärin antama hoitosukkasuositus
 • Lääkärin antamasta hoitosukkasuosituksesta käy ilmi kompressioluokka (IH 18 – 21mmHg, II 23 – 32 mmHg, III 34 – 46 mmHg tai IV 49+mmHg) ja malli (pohjepituus, resipituus jne) sekä tuleeko sukka yhteen vai kumpaankin jalkaan.

Mittauksen hinta on 30 €.

Varaa aika sukanmittaukseen

Voit varata ajan myös soittamalla

Lääkinnälliset hoitosukat​

 • Alaraajan mittasuhteiden yksilöllisen vaihtelun vuoksi koko määräytyy mittauksen perusteella. Myös eri valmistajien sukat ovat mittasuhteiltaa erilaisia, eli mikäli sinulla on aikaisemmin ollut jonkin muun valmistajan sukat on mitat otettava uudelleen.
 • Sukkiin on saatavilla myös erilaisia lisäominaisuuksia jolloin sukat tehdään mittatilauksena. Myös, jos alaraajan mitat poikkeavat ns. normaalimitoista on sukat teetetään mittatilauksena. Lisäominaisuuksista voi kysyä sukanmittauksen yhteydessä.
 • Tuotteissa näkyvät hinnat ovat alkaen hintoja (polvisukka AD, CCL1). Lopullinen hinta määräytyy sukan pituuden (esim. polvisukka AD tai reisisukka AG) sekä kompressioluokan (CCL1 tai CCL2) mukaan.
 • Meillä ei ole omaa varastoa (johtuen suuresta määrästä eri vaihtoehtoja) vaan tilaamme sukat aina tarpeen mukaan toimittajaltamme. Varastotuotteiden toimitusaika on  normaalisti noin 3 – 5 arkipäivää ja ne toimitetaan joko suoraan kotiosoitteeseen tai ne voi tulla noutamaan toimipisteestämme. Mittatilaussukkien toimitusaika on 3 – 4 viikkoa.
 • Kysy eri värivaihtoehdoista myyjältä.

mediven angio (alk. 78,00 €)

Mediven Angio on ainutlaatuinen lääkinnällinen hoitosukka. Sen on tutkitusti todettu olevan turvallinen laskimovajaatoiminnan hoitona henkilöillä, joilla on lievä/ keskivaikea diabetes ja/tai perifeeristen valtimoiden sairaus/vajaatoiminta. Tuote on saatavissa polvimittaisena kompressioluokissa 1 ja 2. Lyhyt jalkaterä sopii henkilölle, jonka kengän koko on alle 40 ja pitkä jalkaterä sopii kengänkokoa 40 – 46 käyttäville.

mediven active (alk. 78,00 €)

Lääkinnällinen hoitosukka erityisesti urheiluun ja ulkokäyttöön. Paksuhko ribbineulos takaa sukan kestävyyden kovemmassakin käytössä.

mediven comfort (alk. 78,00 €)

Pehmeä ja miellyttävä lääkinnällinen hoitosukka laskimoperäisen turvotuksen hoitoon

mediven elegance (alk. 83,99 €)

Kaunis, pehmeä ja ohut lääkinnällinen hoitosukka.
Sukkaa suositellaan henkilöille, joiden BMI on matala-normaali. Ohut, elastinen materiaali ei jaksa pitää voimakasta turvotusta ja/tai runsasta, ylipainosta johtuvaa massaa kurissa.
Kaunis juhlasukka tukevamallekin henkilölle juhlakäyttöön.

(Pidempi toimitusaika. Ei varastotuote)

mediven for men (alk. 78,00 €)

Lääkinnällinen hoitosukka miehille. Jalkaterien muotoilu ’vasen/oikea’ lisää käyttömukavuutta.Puku´sukka ”Business Rib” neuloksella. ’Clima Fresh’ ominaisuus antaa koko päiväksi raikkaan tuntuiset jalat.

Indikaatiot: Krooninen laskimovajaatoiminta, suonikohjut, laskimotulehduksen jälkihoito (tromboflebitis, varicoflebitis). Edellä mainituista syistä johtuva turvotus.

Ihanteellinen yksilöllinen lento-/matkustussukka asiakkaan omilla mitoilla. Ei mittatilauksena. Saatavana vain umpikärkisenä ja polvipituisena.

mediven forte (alk. 83,99 €)

Pyörökudottu lääkinnällinen hoitosukka miehille ja naisille, jota käytetään turvotuksen ja suonikohjujen, sekä laskimovajaatoiminnasta aiheutuvan trombin (veritulppa) ja säärihaavan ennaltaehkäisyyn ja -hoitoon. Lääkinnällinen hoitosukka (tukisukka), jolla vahva seinämävaikutus turvotuksen estoon. Tuotevalinnasta ja käytönopastuksesta vastaa koulutettu sukka-asiantuntija.

mediven plus (alk. 78,00 €)

Monikäyttöinen lääkinnällinen hoitosukka miehille ja naisille, jota käytetään turvotuksen ja suonikohjujen, sekä laskimovajaatoiminnasta aiheutuvan trombin (veritulppa) ja säärihaavan ennaltaehkäisyyn ja -hoitoon. Lääkinnällistä hoitosukkaa (tukisukka) käytetään myös suonikohjujen vaahtoruiskutuksen, -laserhoidon ja -leikkauksen jälkihoitoon. Tuotevalinnasta ja käytönopastuksesta vastaa koulutettu sukka-asiantuntija. Lue lisää Turvotuksen ennaltaehkäisystä ja -hoidosta!

mediven sheer & soft (alk. 83,99 €)

Ohut lääkinnällinen hoitosukka, jonka kompressio 15 – 20 mmHg ja 20 – 30 mmHg. Suonikohjujen ja laskimoperäisen turvotuksen ennaltaehkäisyyn.

Lento- ja matkustussukat

medi travel women 43,90 €

Lääkinnällinen matkustussukka naisille. Koko valitaan nilkan ympäryksen mukaan, näin taataan riittävä kompressio sopivan koon ohella. Vähentää laskimotulppariskiä matkustuksen ja pitkän istumisen aikana.

medi travel men 43,90 €

Lääkinnällinen matkustussukka miehille. Koko valitaan nilkan ympäryksen mukaan, näin taataan riittävä kompressio sopivan koon ohella. Vähentää laskimotulppariskiä matkustuksen ja pitkän istumisen aikana.

Sukkien pukemisen / riisumisen apuvälineet

Arion Magnide (alk. 49,10 €)

Arion Magnide on umpikärkisille lääkinnällisille tukisukille tarkoitettu pukemisen apuväline, jossa on ainutlaatuinen magneettinen kiinnitysmekanismi. Arion Magnide tarjoaa helpon, turvallisen ja yksinkertaisen ratkaisun kaikille umpikärkisten lääkinnällisten tukisukkien käyttäjille ja heidän apuna oleville. Tuotteen ainutlaatuisen liukuominaisuuden ja magneettisen kiinnitysmekanismin ansiosta voit nyt pukea ja riisua umpikärkiset kompressiotuotteet helposti. Myös yksi lasten koko.

Tuotteen edut:

 • Minimoi kitkan kompressiotuotteen ja ihon väliltä.
 • Vähentää kompressiotuotteiden käyttäjän ja hänen apuna olevan henkilön fyysistä rasitusta.
 • Parantaa kompressiotuotteita käyttävän henkilön itsenäisyyttä.
 • Vähentää iho-ongelmien riskiä; erityisen hyödyllinen herkkäihoisilla ja jalkahaavojen yhteydessä.
 • Edistää kompressiotuotteiden käyttöikää suojaamalla sukkaa kynsiltä ja sormilta.
 • Auttaa säilyttämään sukan kompression pidempään ja ehkäisee kompressiotuotteen liialliselta venymiseltä.
 • Suunniteltu erimuotoisille ja -kokoisille raajoille.
 • Tukee kompressiohoidon sujuvuutta.

Tuotteessa on 3 aikuisten kokoa:
M ≤ 38
L = 39 – 43
XL ≥ 44

Lasten koko:
S = ≤ 36

Arion Sim-Slide (alk. 42,28 €)

Arionin Sim-Slide on avokärkisen sukan pukemisen sekä avo- ja umpikärkisen sukan riisumisen apuväline.

Tuotteen edut:

 • Minimoi kitkan kompressiotuotteen ja ihon väliltä.
 • Vähentää kompressiotuotteiden käyttäjän ja hänen apuna olevan henkilön fyysistä rasitusta.
 • Parantaa kompressiotuotteita käyttävän henkilön itsenäisyyttä.
 • Vähentää iho-ongelmien riskiä; erityisen hyödyllinen herkkäihoisilla ja jalkahaavojen yhteydessä.
 • Edistää kompressiotuotteiden käyttöikää suojaamalla sukkaa kynsiltä ja sormilta.
 • Auttaa säilyttämään sukan kompression pidempään ja ehkäisee kompressiotuotteen liialliselta venymiseltä.
 • Suunniteltu erimuotoisille ja -kokoisille raajoille.
 • Tukee kompressiohoidon sujuvuutta.

Tuotteessa on 4 kokoa:
S = 34 – 36
M = 37 – 38,5
L = 39 – 41
XL ≥ 42